סובלים מכאבים כרוניים בגב תחתון? הצטרפתם למועדון בו חברים כמעט 20% מאוכלוסיית העולם. ברור שזה לא מנחם, אבל יש מה לעשות.
מה אומרים המחקרים מהשנים האחרונות לסובלים מכאבי גב תחתון כרוניים?-
* האחריות היא עליכם, המטופלים.
* 3 הדברים שהכי יעזרו לכם הם: תרגול תרגול וגם תרגול.
מה השיטה הכי טובה לתרגול? - זו שמהנה אתכם, כי אחרת לא תמשיכו לתרגל בה. כל שיטת תרגול נותנת ערך קצת אחר, בדרכה שלה, כך שכדאי לשקול לתרגל ביותר משיטה אחת. מטרות התרגול הן לשפר ולשמר:
- כוח. במיוחד אך לא רק: שרירי בטן (לא לשכוח את הרוחביים) וליבה, גב (יש הנותנים דגש על זוקפי הגב העמוקים). וגם חזה וגפיים. כי הגוף הוא מכלול, ולא רק אוסף של פריטי אנטומיה. איך לתרגל? תרגילים נגד התנגדות- עצמית (ניצול של משקל הגוף להעמסה), או בעזרת אביזרים. יתאים תרגול בכל שיטה שהיא. תמיד עדיף לשלב תרגול פונקציונאלי שידמה את העומסים בהם הגוף עומד ועובד ביום-יום.
- גמישות מפרקית: של כל מפרקי הגוף. חוסר גמישות באחד יוצר תגובת שרשרת בכל הגוף. איך לתרגל? בתרגול מתאים בכל שיטה שהיא, לשלב טיפול מנואלי לפי הצורך.
- מצב רקמות רכות: שרירים, גידים, פציה (בקרו כאן ). איך לטפל בהן? על-ידי תרגול מתאים, בטיפול מנואלי.
- שיווי משקל (הצעות לתרגול עצמי: כאן ) וקואורדינציה. איך? תרגילים מותאמים ליכולת, יוגה, טאי-צ'י, פילאטיס.
- סיבולת –גם של שריר וגם של לב-ריאה. איך? על-ידי הארכת משך כל תרגול שהוא: תרגולי כוח, הליכה, ריצה, הליכון ועדיף אליפטיקל, תרגול במים או שחיה.
בנוסף כדאי לבדוק את כל מעגלי חיינו מבחינה ארגונומית: כיצד אנחנו משתמשים בגופנו במהלך היממה כולה- בבית, בעבודה, בפעילות ספורטיבית או בתחביבים: איך ועל מה אנחנו יושבים, עומדים, הולכים, עובדים, ישנים? להתאמת עמדת מחשב העזרו בכתוב כאן או בבעל מקצוע.
המלצה: לבצע הערכה מקפת אצל פיזיותרפיסט.ית, ולקבוע תכנית טיפול שתהיה מותאמת ליכולות, למגבלות ולצרכים שלך. מומלץ לעדכן אותה מפעם לפעם.